Wat kost een kWh in het weekend

2 september 2015
admin

Wat kost een kWh in het weekendWat kost een kWh nu precies in het weekend? Dat hangt af of je kiest voor een enkel of dubbeltarief, met het dubbeltarief kun je profiteren van een voordelig daltarief.

Hoe het daltarief werkt

Wanneer je voor een daltarief kiest bij je energieleverancier, dan krijg je dit op bepaalde tijden en dagen geleverd. De prijs van elektriciteit zal hierbij variëren afhankelijk van wanneer je elektriciteit gebruikt. Het daltarief is voordelig voor mensen die actief zijn binnen de daluren. Deze zijn voornamelijk tussen 23:00 en 07:00 op doordeweekse dagen en van vrijdag 23:00 tot maandag 07:00. Bovendien geldt het daltarief ook op de volgende feestdagen: Nieuwjaarsdag, Eerste Paasdag, Tweede Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, Eerste Pinksterdag, Tweede Pinksterdag, Eerste Kerstdag en Tweede Kerstdag. Let op dat in sommige delen van het land het daltarief al om 21:00 uur ingaat.

Mocht je doordeweeks weinig thuis zijn en veel overdag werken, dan is een daltarief zeker aan te raden. Hiervoor heb je wel een dubbelemeter nodig in je meterkast. Deze registreert het normaal- en daltarief, controleer altijd bij je netbeheerder welk telwerk het normaaltarief registreert en welke dit voor het daltarief doet. Het is de standaard, bij zowel analoge als digitale meters, dat het bovenste telwerk staat voor het aantal kWh dat verbruikt is tijdens het daltarief.

Wat kost een kWh met daltarief

Mocht je gebruik willen maken van het daltarief dan hebben wij hieronder de drie goedkoopste kWh tarieven in een overzicht gezet.

EnergieleverancierWat kost een kwh

1 jaar contract

€ 0,1802

€ 27,50 korting
Vastrecht: € 6,05 per maand

meer informatie
kWh tarief NLE
1 jaar contract

€ 0,19763

€ 50,- korting
Vastrecht: € 4,90 per maand

meer informatie
kWh tarief 	Energiedirect
1 jaar contract

€ 0,2072

€ 50,- korting
Vastrecht: € 3,75 per maand

meer informatie

De Nederlandse Energie Maatschappij, Qurrent en EnergieDirect zijn momenteel de goedkoopste leveranciers voor een kWh met daltarief. Allemaal bieden ze een welkomstkorting aan voor nieuwe klanten, ideaal dus om net dat beetje extra te besparen op je energierekening. Bovendien kun je na 1 jaar alweer gratis overstappen naar een andere leverancier met een voordelig kWh daltarief.

Het vastrecht verschilt nogal per energieleverancier, zo biedt EnergieDirect het goedkoopste vastrecht, maar wel een minder goedkope prijs per kWh. De Nederlandse Energie Maatschappij lijkt in deze de goedkoopste optie afhankelijk van je gebruik. Mocht je nu een echte groot verbruiker zijn, dan kun je wellicht beter voor Qurrent kiezen. Zij hebben namelijk het aller goedkoopste daltarief van Nederland voor slechts € 0,1802 per kWh. Op onze website wat kost een kWh stroom vind je altijd het laatste nieuws over energieleveranciers en de tarieven. Houdt deze dus goed in de gaten als je wilt besparen op je energierekening.