Wat kost 1 kWh bij de groenste energieleveranciers

15 december 2015
Sanne

Wat kost 1 kWh bij groene energieleveranciersNet als Qurrent, Eon en Oxxio zal Delta in de toekomst enkel nog groene stroom leveren, maar wat kost 1 kWh groene stroom eigenlijk?

Afgelopen weekend stond in het teken van de klimaattop in Parijs, waar een definitief akkoord werd gesloten om het opwarmen van de aarde tegen te gaan. Dit akkoord heeft invloed op de energiemarkt. Er wordt namelijk van energieleveranciers verwacht dat zij in de toekomst op een duurzame manier hun energie op zullen wekken. Dit betekend dat kolencentrales moeten sluiten en dat energie in de toekomst opgewekt moet worden uit natuurlijke bronnen die niet op kunnen raken.

100% groen bij Delta

In de komende jaren zal grijze stroom steeds meer vervangen worden door groene stroom. Delta geeft hierin het voorbeeld en zal vanaf 1 januari 2016 alleen nog maar groene stroom leveren. Dit doen zij door hun eigen kolencentrale te sluiten en voortaan alle energie voor 100% uit Nederlandse duurzame bronnen op te wekken. Bovendien is Delta bezig met het bouwen van een eigen windmolenpark in de Noordzee. Door het nemen van deze maatregelen is Delta vanaf volgend jaar de schoonste grote energieproducent van Nederland.

De bestaande klanten van Delta hoeven zich geen zorgen te maken over eventuele gevolgen van deze verandering. Delta zal de gehele omschakeling verzorgen en klanten zullen hier niets van merken. De prijs per kWh en de kosten voor vastrecht zullen niet stijgen. Voor nieuwe klanten geldt er zelfs een mooie instapbonus. De hoogte hiervan is afhankelijk van de duur van het contract dat je afsluit. Bij een variabel contract ontvang je als nieuwe klant € 175,00 korting, bij een 1 jaar contract krijg je € 100,00 korting en bij een 3 jaar contract is de korting maar liefst € 250,00.

Wat kost 1 kWh bij andere groene energieleveranciers

Delta is niet de enige energieleverancier die geen grijze stroom meer levert. Ook Qurrent, Eon en Oxxio leveren alleen groene stroom. De prijs per kWh ligt bij deze leveranciers zelfs lager dan bij Delta.

EnergieleverancierWat kost 1 kWh groene stroom
Groene energieleverancier Oxxio

Vast € 0,19713

1 jaar vast
Vastrecht: € 4,59 per maand

meer informatie
Groene energieleverancier Qurrent

Vast € 0,20280

1 jaar vast
Korting: € 175,00
Vastrecht: € 6,05 per maand

meer informatie
Groene energieleverancier Delta

Vast € 0,21590

1 jaar vast
Korting: 100,00
Vastrecht: € 3,25 per maand

meer informatie

Bij Oxxio is de prijs per kWh het laagste. Zij hanteren een erg goedkoop tarief van € 0,19713 per kWh. Wel moet je er rekening mee houden dat de prijs van het vastrecht, namelijk € 4,59 per maand, bij Oxxio iets hoger is dan bij Eon en Delta. Daarbij geven zij geen extra kortingen bij het afsluiten van een energiecontract.

Na Oxxio is Eon met een tarief van € 0,19850 de goedkoopste leverancier per kWh groene stroom. Daarnaast betaal je nu slechts € 2,99 per maand aan vastrecht, wat erg goedkoop is. Eon geeft geen extra korting op de energierekening, omdat zij al lage tarieven hanteren.

Tot slot levert ook Qurrent enkel groene stroom. Zij hanteren een voordelig tarief van € 0,20280, maar de kosten voor het vastrecht zijn met € 6,05 per maand wel vrij hoog. Daar staat tegenover dat nieuwe klanten een forse welkomstbonus van € 175,00 krijgen. Ook leuk om te weten is dat Qurrent afgelopen jaar door de Consumentenbond is uitgeroepen tot groenste energieleverancier van Nederland. Als je er zeker van wilt zijn dat jouw energie op een duurzame manier is opgewekt zit je bij Qurrent dus zeker goed.