Eenvoudig overstappen van energieleverancier

Overstappen van energieleverancier in 5 stappen

Iedereen kan eenvoudig overstappen van energieleverancier. Het is geen ingewikkeld proces en niets om bang voor te zijn. Bovendien bespaart het veel geld wanneer men jaarlijks overstapt.

Stap 1

vergelijk tarieven

De ene energieleverancier is goedkoper dan de ander. Het is dan ook raadzaam om altijd de stroom prijzen te vergelijken. Let op dat het vastrecht per energieleverancier verschilt.

Stap 2

14 dagen bedenktijd

Wanneer u klaar bent met stroom prijzen vergelijken en een energieleverancier hebt gekozen, kunt u bij de nieuwe energieleverancier het overstapformulier invullen. Zodra u dit gedaan hebt, heeft u nog 14 dagen bedenktijd om terug te komen op de beslissing om over te stappen.

Stap 3

oud contract opzeggen

Uw nieuwe energieleverancier zegt het oude contract op. Uw hoeft zelf hier niets voor te doen, de energieleveranciers onderling regelen netjes de overstap.

Stap 4

meterstand doorgeven

Bij het overstappen is het raadzaam om de meterstand door te geven aan uw huidige en nieuwe energieleverancier. Dit zodat zij de oude energieleverancier de eindafrekening op kan stellen. De nieuwe energieleverancier maakt op basis van de meterstand een berekening voor de voorschotnota/termijnbedrag.

Stap 5

Zo makkelijk is overstappen in 5 stappen. Het meeste werk aan de overstap wordt gedaan door de energieleveranciers, wanneer uw gegevens goed zijn doorgegeven gebeurt de overstap vanzelf. Bovendien is het niet zo dat u zonder energie komt te zitten thuis, tijdens de overstap blijft op uw adres gas en stroom geleverd worden.

Waar op te letten bij het overstappen

Hetgeen waar men op moet letten bij het overstappen van energieleverancier is wanneer uw oude contract afloopt. Het is namelijk zo dat, wanneer een energiecontract nog doorloopt, men bij het overstappen een overstapboete moet betalen. In sommige gevallen betaald de nieuwe energieleverancier de overstapboete voor u.