De prijs per kWh blijft dalen

21 juli 2015
admin

De prijs per kWh blijft dalenDe prijs per kWh zal naar verwachting de komende tijd laag blijven en zelfs blijven dalen. De koppeling van de stroomnetwerken binnen Europese landen zal dit alleen maar versterken.

Lage prijs per kWh dankzij energie besparingen

Nederlanders worden steeds duurzamer en zuiniger, dit leidt tot minder energie verbruik en dus een daling naar de vraag om stroom. Wanneer de vraag naar stroom zeer laag is, dan valt de prijs per kWh tevens laag uit. Met de opkomst van de slimme thermostaat en het intensiever informeren vanuit energieleveranciers naar de klanten toe over energie besparende producten, zijn de stroomkosten al flink gedaald. Daarbij speelt de prijs van brandstof een rol bij de hoogte van de stroomprijs.

Met een slimme thermostaat hebben klanten een betere grip op hun energie verbruik. Neem nu bijvoorbeeld Nest, deze slimme thermostaat kan op basis van je gedrag een heel warmteschema opstellen en zien of u wel of niet thuis bent. Wanneer je niet thuis bent zal de slimme thermostaat automatisch de verwarming uitschakelen. Daarbij zijn deze op afstand te bedienen via een app. Zo kun je dus bijvoorbeeld vanaf je werk de verwarming aanzetten wanneer je onderweg bent en het huis warm wilt hebben voor als je thuis arriveert.

Een andere aanrader om de energiekosten terug te dringen, is door te investeren in duurzame energie. Je kunt ervoor kiezen om zelf zonne-energie op te gaan wekken met je eigen zonnepanelen. Mocht dit niet mogelijk zijn op je dak, dan kan je altijd investeren in een zonnepark of windpark. Energieleverancier Qurrent biedt je bijvoorbeeld de mogelijkheid om hier in te investeren. Hoewel het voor de langere termijn is, behaal je uiteindelijk wel een paar honderd euro winst.

Nog lagere prijs per kWh door Europese samenwerking

Door het koppelen van de stroomnetwerken binnen Europese landen zal de prijs per kWh nog meer dalen. Wanneer andere landen namelijk een energie overschot hebben, kunnen wij deze energie voordelig inkopen indien nodig. Op die manier profiteren we van een lage prijs per kWh uit het buitenland. Wanneer bijvoorbeeld een land als Spanje een overschot aan zonne-energie heeft, kan Nederland deze energie voordelig overnemen en doorverkopen aan de consument.